Saturday 3 August 2019

Verandering, elke dag


Elke dag veranderen we een beetje.
Vandaag, ziet mijn rechterhand er een beetje anders uit dan gisteren.
Die van jou ook?

Meestal verandert per dag, elk deel van ons lichaam maar een minuskuul beetje.
Maar de meest interessante verandering vindt niet zozeer plaats in de fysieke arena, maar in ons hart, in ons karakter, in onze persoonlijkheid. Elke ontmoeting, elk klein ding dat in ons leven gebeurt, heeft een invloed op hoe we de wereld zien, op onze gevoelswereld.

Eigenlijk is het de som van al die kleine, kleine dagelijkse veranderingen die ons maakt tot wie we werkelijk zijn. Elk klein en groot ding in het nieuws beïnvloedt en vormt een beetje onze manier van denken en voelen. Elke onverwachte reactie van een vriend, elke nieuwe persoon die we ontmoeten; het heeft allemaal effect.

Gelukkig, kunnen we dit effect moduleren door oprechte reflectie. Negatieve gebeurtenissen hoeven niet noodzakelijk ons ​​denken en voelen, ons karakter, onze persoonlijkheid op een negatieve manier te beïnvloeden. We kunnen zoeken naar betekenis, we kunnen accepteren dat we niet alles kunnen begrijpen, we kunnen personen en dingen waarderen, we kunnen het goede zoeken in iedereen en elke situatie die we tegenkomen. We hoeven niet elke boodschap van het nieuws of van alle publiciteit die we tegenkomen in onze geest en ziel ongewijzigd op te nemen. We kunnen moduleren, we kunnen wijzigen en we kunnen zelfs de toxische informatie blokkeren.

Laat ons daarom elke avond een beetje tijd maken om eventjes na te denken over wat er gebeurt is, hoe alle info, al het nieuws ons heeft beinvloed. Dan kunnen we genieten van het positieve uit de voorbije dag en eventjes nadenken of en hoe we willen dat het negatieve een invloed heeft op onze persoonlijkheid, onze denkwereld van morgen

---------------------------------------------------------------------


No comments:

Post a Comment